3 супер печеливши инфлуенсър кампании

3 супер печеливши инфлуенсър кампании

В този материал ще ти покажем 3 изключително силни инфлуенсър кампании, които се открояват със своето креативно съдържание.

Published: преди 5 години

В този материал ще ти покажем 3 изключително силни инфлуенсър кампании, които се открояват със своето креативно съдържание.

И ако някои брандове трудно намират границата между ангажиращо инфлуенсър съдържание и крещяща промоция, други умеят да поднесат посланието на марката си по изключително фин начин. При това, без да отнемат свободата на инфлуенсъра да бъде креативен.

· САТИРА ВЪРВИ РЪКА ЗА РЪКА С ТЪРГОВИЯТА, БЛАГОДАРЕНИЕ НА FANDUEL И ДЖИМИ ТАТРО

Бранд: FanDuel – една от най-големите, уеб базирани, фентъзи спортни игри в света.

Инфлуенсър: Джими Татро – влогър, чийто YouTube канал има над 2 млн. абонати.

За да събудят отново интереса на аудиторията, този път с нещо различно от традиционните реклами, FanDuel избира партньорство с влиятелни влогъри в областта на спорта и игрите. Така брандът разчупи изцяло посланието към таргета си и даде запомнящ се урок за това, какво трябва да бъде сътрудничеството с един инфлуенсър. Изгледай видеото и се убеди:

Защо тази реклама е толкова брилянтна?

Защото виждаме инфлуенсърът в ролята на изнервен режисьор, който се опитва да направи ТВ реклама на FanDuel с американски футболист. Сюжетът изглежда стандартен, точно както в баналните ТВ реклами, но това е само в началото. Всъщност клипът прави препратка към наболялата тема за тънкостите на успешния инфлуенсър маркетинг, за подхода на бизнеса и като цяло към днешната култура.

Феновете на Джими Татро, дори не успяха да разгадаят, че става дума за реална реклама на FanDuel. Видеото предизвика хиляди положителни коментари, в които се обсъжда именно онази неподправена автентичност на любимите ни влиятелни личности.

· WALMART И ПОДХОДЪТ КЪМ МИЛЕНИАЛИТЕ

Бранд: Walmart – една от най-популярните американски търговски вериги хипер маркети.

Инфлуенсър: Меган МакКарти – известна влогърка сред американските тийнейджъри.

Какво е накарало огромна корпорация като Walmart да постави фокуса върху нетрадиционните реклами чрез социалните медии?

Отговорът е се крие в това, че днешните тийнейджъри (не само в САЩ) не гледат телевизия, както предишните поколения. Според проучване, младите американци на възраст между 13 и 18 г., се влияят най-много от YouTube знаменитостите. Децата растат, обградени от социални мрежи и ТВ екранът вече не е фактор, който да ги изгради като личности. Точно затова, Walmart инкорпорират рекламните си съобщения в ежедневните влогове на Меган МакКарти.

Със споделяния в Snapchat, Twitter, YouTube и Instagram, Меган обяснява типично в неин стил, защо последователите ѝ трябва да имат интерес към промоциите на бранда.

Кампанията печели несравним отклик и генерира резултати, които никоя ТВ реклама на марката, досега не е постигала.

· МИСИ ЛАНИНГ И КУТИИТЕ С ИЗНЕНАДИ НА TRY THE WORLD

Бранд: Try The World – стартъп, чиято концепция е: Преоткрий света чрез храната. Брандът предлага кетъринг с автентични храни (в кутия с елемент на изненада) от различни държави, всеки месец - потребителите могат да се абонират и да опитват непозната гурме кухня, без дори да излизат то дома си.

Инфлуенсър: Миси Ланинг с над 300 хил. абонати в YouTube

Да предизвикаш интерес към нов продукт, особено, когато си стартъп с минимален бюджет, определено не е проста задача.

Try The World намират точния инфлуенсър, с който да промотира креативната си идея.

Миси Ланинг няма милиони последователи в мрежата, но високата ангажираност на феновете ѝ, надминава очакванията. Инфлуенсър кампанията продължава да генерира хиляди гледания месечно, а добавената стойност има дългосрочен ефект, предвид прогресивно увеличаващите се клиенти на Try The World.

Какво да запомниш от тези успешни маркетинг кампании?

На първо място – партнирането с инфлуенсър се различава от всички други методи за реклама. Креативността е ключова, но не тази на бранда, а на инфлуенсъра. В противен случай се губи цялата магия на автентичното разказване на истории.

Факт е, че микро инфлуенсърите са способни да генерират такива резултати, каквито и най-популярните лица в мрежата. Брандовете обаче не бива да забравят да дават нужната свобода на блогърите и да проучват обстойно съответната аудитория.

За да се предложи най-релевантното съдържание на потенциалните потребители, бизнесът трябва да ги познава достатъчно добре. Американските брандове отдавна са изградили практиката да си партнират с инфлуенсър платформи, които да им предоставят именно тази, толкова критична за успешния маркетинг, информация.

 

Тази статия е обект на авторско право.