InfluAnswer: Боян Тодоров

InfluAnswer: Боян Тодоров

Едно интервю с Боян Тодоров - популярен ютубър и любимец на младата аудитория. Какво споделя той за ежедневието си на влогър, любимите си социални мрежи, както и за новата си песен "Софийското метро" - вижте в статията.

Published: преди 3 години

Боян Тодоров е ютубър с над 219,000 абонати във видео канала си. Боян снима забавни скечове и предизвикателства, като често засяга теми, от които се вълнуват тийнейджърите. Неразделна част от видеата на Боян са приятелите и семейството му, а благодарение на позитивното си и хумористично съдържание той бързо се превръща в любимец на младата аудитория.

През юли 2020 г. излезе новата му песен “Софийското метро”, която е с участието на певицата Мила Роберт.

За ежедневието на един ютубър и как се е зародила идеята за песен, посветена на Софийското метро - вижте какво ни сподели Боян: 

- Как изглежда един твой ден като ютубър?

Не мога да направя разликата, честно казано, защото не си спомням как е изглеждал един мой ден преди да стана ютубър. В тази сфера съм от повече от пет години и може да се каже, че аз пораснах пред очите на аудиторията ми.

Един нормален мой ютубърски ден се състои в това непрестанно да мисля за идеи за видеа и търся вдъхновение във всякакви ситуации и срещи с хора. Това, което отличава дните ми, от тези на хора без изява в медийното пространство, е фактът, че доста деца и тийнейджъри ме разпознават по улицата всеки ден, където и в България да отида. Снимат се, говорим си, разпитват ме разни неща. Този силен интерес към мен все още ми е странен, въпреки дългогодишния опит. Но го оценявам и обичам всеки един човек, който някога е дошъл да ме поздрави или да се снимаме. Чувството е прекрасно и съм благодарен!

- Кои са ютубърите, които ти следваш? Кой или какво те вдъхновява да създаваш съдържание за канала си?

Следвам всички български ютубъри. Е, почти всички. Най-малкото от уважение към труда им, а и за да следя какво се случва в българския YouTube. Не гледам много видеа, защото главно ги правя и не ми остава време да отворя YouTube и просто да гледам български и чуждестранни видеа за забавление. Въпреки че наскоро открих един много забавен канал, в който правят пародии на известни личности, вкарани в реалността на Sims, където ги поставят в различни смешни ситуации. Определено разпускам, докато ги гледам.

Вдъхновението е много относително и за жалост не винаги ме съпътства. Понякога се налага да стана, да се мобилизирам и да снимам видео, въпреки че не съм вдъхновен. Много често мотивацията се заражда по време на самия процес на работа. Затова най-трудно е началото. После всичко си върви и се нарежда. 

Нещо конкретно, което ме вдъхновява е мисълта за това колко много вече съм вложил от себе си - затова си струва да продължавам. Също така - любовта, която получавам от аудиторията ми ме мотивира много!

- Социалната мрежа, в която прекарваш най-много време?

Instagram. И по принцип просто убивам време там. Много е зарибяващо и редовно се усещам как съм зациклил за повече от час в Instagram, разглеждайки снимки и превъртайки сторита. Затова силно желая да намаля времето, което прекарвам там и работя в тази посока усилено.

- Кое е последното видео, което гледа в YouTube?

Последното видео на Super Mama с мен - “Кой ме познава по-добре? Гаджето ми или синът ми?”.

- Разкажи повече за новата си песен с Мила Роберт? Как се зароди идеята?

Целият процес е доста дълъг и забавен. Всичко започна преди година - миналият юли месец. 

По принцип идеите за песни ме удрят внезапно и ако не си запиша всичко веднага на Voice recorder, просто забравям и повече тази идея не се връща. 

“Софийското Метро” си дойде с мелодията и текста на припева. От там започнах да развивам различни варианти за куплетите. И лека полека нещата се случиха. Споделих за идеята на бийтмейкъра си в деня след премиерата на дебютната ми песен “Къде са момичетата?” и директно започнахме работа. Написах частта за Мила и когато тя прие да участва бях супер щастлив, защото знаех, че никое друго момиче няма да пасне толкова добре на ролята, колкото нея. Всичко след това си вървеше гладко и въпреки че на няколко пъти имах съмнения дали съм убеден, че искам да споделя тази песен със света, в крайна сметка се реших и с много усилия и време успях да стигна до финалната версия на песента, която сега слушате и виждате.

“Софийското Метро” е проект, в който вложихме много любов, много финес и много чувство за хумор. Смятам, че това е една от песните, които хората имат нужда да чуят просто за да се разсеят от сивото си натоварено ежедневие и да се усмихнат. Това беше целта ми и мисля, че съм я изпълнил, съдейки по позитивната отбрана връзка, която получавам от хора от всякакви възрасти.

“Софийското Метро” е във всички мрежи за стрийминг, а аз продължавам напред към следващия музикален проект, за който гарантирам, че е също толкова непредсказуем, колкото този.


Може да последвате Боян Тодоров тук: Instagram, YouTube.